Magne V. Kristiansen

Menu

Portrett med Jan-Ove Tuv

11. - 13. mai 2018 på Rand skule, Stryn

Velkommen til kurs i portrett-maling med Jan-Ove Tuv. 

Jan-Ove Tuv. Selvportrett

Fredag: 15:00 –  20:00  
Lørdag: 10:00 – 16:00
Søndag: 10:00 – 14:00

Det blir gode matøkter alle dagene.  

Jan-Ove Tuv har lang erfaring med å holde kurs for både ny-begynnere og viderekomne. Han har studert under Odd Nerdrum fra 1996-2002. Han bor og arbeider i Granvin og er 42 år. 

Søk han og på Facebook: Jan-Ove Tuv

Tema

Jan-Ove Tuv tar utgangspunkt i en reproduksjon av et Nerdrumportrett.  Vi lærer hvor viktig det er å ha optimal belysning på modellen og vi får en innføring i hvordan Odd Nerdrum varierer teknikken for å skape hud, munn, øyne, osv...

Teknikk

Oljemaling -men folk kan og male med akryl.

Framdrift

Fredag

går vi gjennom alt det praktiske.  

Jeg...

- forteller om farvene jeg bruker, palettoppsett, o.a.
- demonstrerer et fantastisk enkelt prinsipp for farveblanding 
- forklarer hvilke pensler jeg bruker (og hvorfor) 
- går gjennom enkle prinsipper for korrekt opptegning (inkl. proporsjonsforståelse) m.m

Vi toner også ned lerretene. Mesteparten av tiden før matøkt går med til dette. Etterpå fortsetter vi med opptegning av portrettet på lerretet. Så kommer vi kan hende så smått i gang med selve malingen. Hvis vi kommer så langt, vil jeg legge inn en bolk hvor jeg gjennomgår hvordan jeg typisk starter et maleri. Jeg gir alle personlig tilbakemelding på deres bilde.

Lørdag
viser jeg hvordan jeg starter et maleri med vått-i-vått-teknikken. Jeg legger ikke opp til at elevene skal bruke denne teknikken, men det kan være morsomt å få den demonstrert. Jeg tilpasser undervisningen til alle nivåer. Vi setter av den første timen til dette.  Deretter tar jeg en runde og gir alle personlig tilbakemelding.  Jeg legger også opp til et par «faglig forsvarlige» småpauser. Dette ser jeg litt an, alt etter elevenes «energinivå».  I slike pauser tar jeg typisk frem en bok, og forklarer hvordan diverse bilder er malt.  Jeg kan også male videre på mitt bilde mens elevene ser på. Slik kan de få «ny giv» til å arbeide på sitt eget maleri.  Den siste halvtimen merker gjerne folk at de har malt en god stund… Vi setter derfor opp alle bildene, og så gir jeg tilbakemelding. Dermed kan alle lære! 

Det er alltid noe som er bra gjort i et bilde. Dette er mitt utgangspunkt for å peke på hva som kan bli bedre.

Det gir ny energi til å gå videre og en positiv stemning både i oss og mellom oss.

Søndag
Dette blir jo en kortere dag, så vi gyver rett løs på malingen. Jeg går et par runder og gir personlig tilbakemelding.  Jeg må avslutte kl.14:00 på søndag, men kursdeltakerne kan holde på til 15:00 for pakking og avslutning.

Utstyr

Alle tar med det de har av utstyr, både staffeli, palett farger, pensler mm. Jeg sender ut materialliste ved påmelding.
Påmeldte får 15% rabatt hos kunstrekvisita.no

Overnatting

Om noen har behov for overnatting kan en sjekke ut disse linkene

Ulvedalstunet
Roset Panorama
Robjørgane Gardshus
Røberg feriehus og hytter
(Naturlig Aktiv - sannsynlig fullt)
Årskogvika Camping

Pris og påmelding

Kursavgift kr. 2 900,- 

Når vi vet vi har nok sikre påmeldte blir det sendt ut giro til deltakerne midt i april med betalingsfrist 20. april. Påmeldingen er da bindene og kursavgiften blir ikke refundert ved avmelding etter 20. april.
Skulle det likevel vise seg at kurset må avlyses før 1. mai blir hele avgiften tilbakebetalt fra arrangør.  Etter 1. mai blir intet refundert, med mindre kurslærer melder forfall, da blir det tilbakebetalt kr. 2 700,-

Min 10 - max 12  personer.

Påmelding til:

Magne V. Kristiansen
E-post: post@adfontes.no
Mob/sms: 97134101


Jan-Ove Tuv. Ego

Litt om Odd Nerdrum

er velkjent for de fleste som har hatt litt kontakt med norsk kunst de siste to mannsaldre. Han gjorde tidlig opprør mot modernismen og har hele tiden provosert sin samtid både i form og innhold. Hans teknikk må imponere, det lukter barokk og renessanse av hans store mesterverk, men det klassiske uttrykket og de til tider tunge scenene utfordrer samtidsånden som nettopp har blitt fremmed for de gamle mestere, både deres handverk og deres tenkemåte. 

Jan-Ove Tuv er således en verdig etterfølger og utøver av kitschmaleriet som Nerdrum kaller sin kunst og han vil flette sammen både teknikk og innhold så bildet etter hvert lukter kunst.