Magne V. Kristiansen

Menu

Kurs

Teknikk

Ad Fontes tilbyr kurs i tegning og maling. Både olje og akryl er aktuelle teknikker gi undervisning i. Oljen gir oss god tid med farger som herder etter en til flere dager. Det gir fordeler i forhold til de langsomme prosessene. Utfordringen i olje er at nye lag drukner i lagene under. I akryl er det motsatt, der tørker fargen for fort, men gir rom for rask opparbeiding av struktur og optiske illusjoner.

Komposisjon

Bildets komposisjon er selvsagt avgjørende, det vil si ordningen av former, linjer og valører i flatene. Geometriske mønstre, "Det gyldne snitt", rom og dybde for å nevne noe

Ide

Kunst er formidling av et innhold og substans. Å være grepet og å kunne begripe og gjøre tilskueren grepet. Nå er det helt legitimt å male for kunsten sinskyld: "Art don't need justification.


Kurs i Gaupne

5.-7. april 2019

Vi fortsetter der vi slapp i september 2018. Nye og gamle deltakarar er velkomne og vegleiinga vil ta utgangspunkt i der ein er. Målet er å kome raskt i gang med målinga utan at vi gaper over for mykje. Det blir både repetisjon og utdjuping av grunnleggande teknikk, komposisjon og kunstariske verkemiddel

Lærar for kurset er

Magne V. Kristiansen og arrangør er Malegruppa i Gaupne.

Tidsramme

Fredag 28. kl 17.00- 21.00
Laurd. 29. kl. 10.00-16.00
Sønd. 30. kl. 10.00- 15.00

Teknikk:  Olje.
Om nokon er allergiske for oljemåling er det rom for å nytte akryl med dei avgrensingar det gjev i høve olje.

Stad: Lagshuset, Gaupne

Antall: Min. 6 - max 12 personar

Kursavgift: Kr. 2 100 med mogleg endringar

Dette inkluderer noko fellesustyr som akryl, print, farger, malemiddel m.m Eg har med ulike landskapsmotiv i god print som det skal nytte om de ikkje sjølve har gode motiv. De må ha gode print/ fotos eller dataskjerm, men ikkje små smarttelefonar, det gjer vegleiinga tungvint.

Sjekk utstyr om de har:

Penslar (svinebust med lang bust og langt skaft, hårpenslar flat.) Oljefargar, (titankvit, gul, oker, brent sienna, råumbra, ultramarine blå, cerulean blå, viridian grøn, karmin rød, cadmium/zinnoberrød, sort.)

Eg har dette for sal pluss måleplater om de ikkje har det sjølve. For tekniske spørsmål send ein epost til: post@adfontes.no eller mobil Magne 971 34 101

Ha med palett, malefiller, lite glass, 2 skylleglass/zalo, maskeringstape, tegneblokk/blyanter, golvstaffeli (helst), ekstra lys/skøyteledning om de trur de trenger det.

Her er nokre linkar om nokon vil handle på nett:

www.kem.no
www.tegne.no
www.torso.no
www.kunstrekvisita.no

Påmelding innan 22. mars eller snarast (avgrensa plassar) til:

Else Karin Vigdal, sms 908 83 582 eller epost el-kvi@hotmail.com

Berit Heltne, sms 482 26 335 eller epost bm-heltn@online.no

Kurs Oppdal

29.-31. mars 2019

Velkomne til kurs på Oppdal. Grunnleggande teknikk, komposisjon og kunstariske verkemiddel vil stå i fokus. Undervisninga blir lagt opp både med fellesstoff og tilpassa den enkelte sitt nivå anten ein er debutant eller veteran.

Lærar for kurset er
Magne V. Kristiansen
og arrangør Oppdal Kunstlag

Tidsramme

Fredag 29. kl 18.00- 21.00  
Laurd. 30 kl. 10.00-16.00
Sønd. 31. kl. 10.00- 15.00

Teknikk: Olje. Om nokon er allergiske for oljemåling er det rom for å nytte akryl med dei avgrensingar det gjev i høve olje. 

Stad: Frivillighetssentralen, Oppdal sentrum

.Kursavgift: Kr. 2 300 med evt. justering

Dette inkluderer noko fellesustyr som akryl, print, farger, malemiddel m.m

Eg har med ulike landskapsmotiv i god print som det skal nytte om de ikkje sjølve har gode motiv. De må ha gode print/fotos eller dataskjerm, men ikkje små smarttelefonar, det gjer vegleiinga tungvint.

Sjekk utstyr om de har:
Penslar (svinebust med lang bust og langt skaft, hårpenslar flat.). Oljefargar,  (titankvit, gul, oker, brent sienna, rå umbra, ultramarine blå, cerulean blå, viridian grøn, karmin rød, cadmium/zinnoberrød, sort.) 

Eg har dette for sal om de ikkje har det sjølve. Eg har og penslar og maleplater for sal. For tekniske spørsmål send epost til: post@adfontes.no eller mobil Magne V.K. 971 34 101

Om nokon vil handle på nett, sjekk:

www.kem.no
www.tegne.no
www.torso.no
www.kunstrekvisita.no

Ha med palett, malefiller, lite glass, 2 skylleglass/zalo, maskeringstape, tegneblokk/blyanter, golvstaffeli (helst), ekstra lys/skøyteledning om de trur de trenger det.

Påmelding innan 15. mars eller snarast (avgrensa plassar) til:

Marit Bjerkås
sms 94368529 eller epost gjaros@oppdal.com

Drop-in

2. januar 2019

Paynes Grey er en maleklubb med Jorunn Støve fra Fjelli som primus motor i spissen. Navnet «Paynes Grey» oppsto en gang da læreren observerte deltkarne sin dype forkjærlighet for fargen Paynes Grey som de bruker "overalt" i sine bilder. Læreren oppmoder til at  denne vakre koksgrå saken vris i varmere eller kaldere retning når det er nødvendig. 

Seks onsdagskvelder fra 9. jan. - 13. febr. kl. 18.00-21.00  er det «drop-in« på Galleri Ad Fontes på Fjelli.
En betaler for tiden en er på galleriet, kr. 100 pr. time. Er en vekke blir en ikke fakturert.
Plus/minus 8 personer.

Mob. 97134101 eller e-mail post@adfontes.no

Akvarellkurs i Stryn

2.-4. november 2018

Akvarellen er kanskje den mest avanserte, sjarmerande, lysande, lette og ubereknelege av alle teknikkar. Det er det som gjer den så tiltrekkande - du veit aldri heilt kva som skjer når strøket er satt. 

Kjell Aukrust sleit med å få til akvarellen, inntil han oppdaga at han måtte bruke vatn.

Akvarellen er ein fantastisk medisin for oss som freistast til å bli slaver av fotografiet. Han krev ein impresjonistisk tilnærming. Han krev lausluppent, men likevel presist nærver. Pressar ein akvarellen til noko han ikkje kan uttrykkje, kollapsar heile uttrykket i noko pineleg pirkete og pedantisk slabb. Let ein seg femne av dens eigne lover kan ein bli hekta på kor vakker han er.

Den kjende dyremålar Bruno Liljefors var hos Anders Zorn. Han sleit med å få til ein rev. Han skriv:

«Jeg var i en periode beskjeftiget med å male en rev i vinterlandskap, og Mikkels pels voldte meg de utroligste kvaler. Det ble ikke hår, bare alt mulig annet i gips, tre eller oljemaling. Allerede den gang hadde jeg nok en anelse om valørenes betydning, men trodde at penselføringen var det viktigste i et så spesielt tilfelle. Zorn fulgte mine kvaler med interesse. En dag syntes jeg at jeg hadde fått det bra til, men var i tvil, og vendte meg til Zorn. Han så på reven, og sa etter en stund. "Ja, du har utvilsomt fått hårene bra til, men det ser ut som han har rullet seg i dem, ikke som om de vokser på ham" Han hadde rett! Han tok frem malersakene sine, akvarell, og bad meg legge frem et gammelt reveskinn jeg hadde, så skulle han demonstrere litt valørmaling. Ettertenksomt begynte han å sette noen farveklatter her og der på papiret. Han la på så fyldig med farve at han måtte holde papiret vannrett over knærne for at den ikke skulle renne av. Han holdt på med 3-4 farvetoner, og jeg trodde nesten at han bare satt og lekte. Da sto reveskikkelsen plutselig ferdig i all sin prakt, som ved trolldom. Til tross for at ikke et hår var nedtegnet ,virket den merkelig nok så detaljert at det nesten var som om jeg kunne blåse i pelsen dens og se de grådlige underhårene komme til syne.»

Lærar for kurset er Magne V. Kristiansen  og arrangør Stryn Kunstlag.

Tidsramme  (med rom for justeringer)

Fredag 2. kl 17.00- 21.00 
Laurd. 3. kl. 10.00-16.00
Sønd. 4. kl. 10.00- 15.00

Stad: Tonning skule

Antall: Min 6 - max 12 personar

Kursavgift: Kr. 1 700

Tema

Eg har med ulike landskapsmotiv i god print som det skal nytte om de ikkje sjølve har gode motiv. De må ha gode print/fotos eller dataskjerm, men ikkje små smarttelefonar, det gjer vegleiinga tungvint.

Det blir noko demostrasjonar og eg vil og at vi gjør noen tekniske øvelser. 

Materiell

Det må sjølv skaffe det de treng. Sjekk:

Akvarellfarger av god kvalitet. Av dei reine fargane må de ha blå - her bør de ha ultramarine og en litt skarpare blå f.eks. phtaloblå, rød - de treng ein varm cadmiumrød og en kvassare rød som t.d. karmin, gul, viridiangrønn. 
Av jordfargar - sort, brent sienna, oker og umbra

Papir er faktisk det viktigste. Akvarellpapir er egentlig laga av bomull. Men ein får og syrefritt papir. 300 gr er stødig og godt. Kjekt å ha litt ulik storleik far A5-A4-A3.

Pensler: Her kan de kjøpe rådyre mårhår, men det finnes gode erstatninger. De bør ha noke til fint og noko til meir fylde. Ein god pensel skal holde mykje vatn og farge, ha god spenst og spissing.

Ta med: To eit glas for vaskevatn og eit for reint vatn. Teiknesaker, teiknepapir, linjal, maskeringstape, tapetkniv, saks, tørkerull, klut, svamp, kvitt stearinlys, pastellkritt/oljekritt om de har, gamle penslar for å lage struktur og andre ting de trur kan brukast for å eksperimentere med farge og papir.

Linkar til nettbutikkar

Tegne.no
KEM
TORSO
Kunstrekvisita
Skjeberg bilde og ramme

Her er nokre framlegg til utstyr:

Rembrandt fargeskrin kr. 785,-
Scmincke fargeskrin kr. 1354,-
Har ikke tatt med Winsor&Newton, men dei er svært gode.
Van Gogh fargeskrin kr. 225 er eit godt alternativ i studiekvalitet

For penslar treng ein helst tre stykk: liten-middels-stor. Her syner eg litt av pris-spennet.
Mårhår  Pris fra nr 4 kr. 39,- til nr 12 kr. 265,- 
Sablinsky syntetisk Pris fra nr 4 kr. 54,- til nr. 12 kr., 136.- (Her er prisen litt hyggelegare når ein kjem opp i storleik)
Loew Cornell Pris fra nr 4 kr. 95 til nr 12. kr. 170,- (Aud Rye anbefaler denne. God spiss, god fylde)

Papir bør vere 200-300 gr.
Fabriano bomull 25% 200 gr. 75 ark 24x32 kr. 359,-
Fabriano bomull 100%  300 gr  20 ark 30x45 Kr. 691,- 

Dersom ein ikkje har noko utstyr må ein rekne med ca. kr. 1 500 - 2 000 som ein grunninvestering. Kjøper ein kvalitet blir ein gjerne meir tilfreds i arbeidet. 

Elles har eg ein del Fabriano 200gr PAPIR med meg til "fri" bruk!

Påmelding snarast til

Stryn Kunstlag/ Unni Berge
unni.berge@hotmail.com
909 52 296

Kurs i Gaupne i Luster

28. - 30. september 2018

Tema for kurset er nokså ope. I utgangspunktet blir det landskap vi konsentrerer oss om. Vi tek omsyn til individuelle ynskje. Målet for kurset er bli dyktigare i å sjå kva vi eigentleg ser og formidle det ved ein stadig betre teknikk og kunstforståing.

KURSPROGRAM 

Lærar for kurset er
Magne V. Kristiansen og arrangør, Luster Kunstlag.

Tidsramme
Fredag 28. kl 17.00- 21.00  

Laurd. 29. kl. 10.00-16.00

Sønd. 30. kl. 10.00- 15.00

Teknikk: Olje. Om nokon er allergiske for oljemåling er det rom for å nytte akryl med dei avgrensingar det gjev i høve olje. 

Stad: Lagshuset, Gaupne

Antall: Min 6 - max 12 personar

Kursavgift: Kr. 2 100

Dette inkluderer noko fellesustyr som akryl, print, farger, malemiddel m.m Eg har med ulike landskapsmotiv i god print som det skal nytte om de ikkje sjølve har gode motiv. De må ha gode print/fotos eller dataskjerm, men ikkje små smarttelefonar, det gjer vegleiinga tungvint.

Eg har lerret 35x50 cm til kr. 220 som eg vil de skal bruke om de ikkje har gode lerret sjølve.  

Sjekk utstyr om de har:
Penslar (svinebust med lang bust og langt skaft, hårpenslar flat.). Oljefargar,  (titankvit, gul, oker, brent sienna, rå umbra, ultramarine blå, cerulean blå, viridian grøn, karmin rød, cadmium/zinnoberrød, sort.) 

Eg har dette for sal om de ikkje har det sjølve. For tekniske spørsmål send ein epost til post@adfontes.no eller mobil/sms til  Magne 971 34 101

Ha med palett, malefiller, lite glass, 2 skylleglass/zalo, maskeringstape, tegneblokk/blyanter, golvstaffeli (helst), ekstra lys/skøyteledning om de trur de trenger det.

Påmelding innan 1. september eller snarast (avgrensa plassar) til:

Else Karin Vigdal,
sms 908 83 582 eller epost el-kvi@hotmail.com

Berit Heltne,
sms 482 26 335 eller epost bm-heltn@online.no